Wat een geweldige start van de WAR2021!

Een mooi windje aan het begin, een stralende hemel en meteen 21 boten aan de start bij de eerste WAR van 2021. Wedstrijdleider Peter Koetsier was erin geslaagd om een mooie baan uit te zoeken met zowel kruisrakken als ruime (bijna) voordewindse rakken.

Maar liefst 15 boten gingen van start in de ORC-1, waar de favoriet Fun-J van Bob Jansen meteen zijn visitekaartje afgaf door afgetekend te winnen. Superspannend was direct de strijd om de 2e plaats tussen SiX-Pack (Marcel Kruger) en The Fox (Victor Lenderink), die de SiX-Pack met 4 seconden verschil op berekende tijd in haar voordeel besliste. De Grand Cru pakte een mooi 4e plek. De ORC-1 klasse lijkt een strijd te gaan worden tussen de 8 verschillende X-en en 3 J’s.

 

Ook in de ORC-2 lijkt het boven in het klassement een herhaling van zetten te gaan worden ten opzichte van vorige jaren. De J-Power van Hizkia Loggers was oppermachtig, gevolgd door de Tri-Eau van Emile van Raam. Nieuwkomer Willem Adriaansen pakte met zijn In the Groove de 3e plaats. Hopelijk komen er nog wat inschrijvingen bij in deze klasse, want er verschenen maar 5 boten aan de start.

Marco Faase was met zijn FLOW de snelste in de SW-klasse, voor de Outlaw (Jeppe de Boer) en de CAPA IV, een Winner 110 van Ronald Steinmetz. Hier kwamen 6 boten aan de start.

Hopelijk was deze 1e WAR2021 de opmaat voor een mooi vervolg!!

De volledige uitslag: https://www.flevomare.nl/home/uitslagen/