WAR14-15 2e reeks Sprintwedstrijden

Tri-Eau pakt de volle winst in de ORC-2. Sunrise verrast met een zege in de ORC-1.

Dat een sprintwedstrijd een heel ander soort wedstrijd is dan een reguliere WAR bleek tijdens de 2e reeks, WAR’s 14 en 15. Met name bij de start zijn boten en bemanningen extra scherp. Bij de ORC-2 leidde dit bij de 1e start tot een algehele terugroep, omdat vanaf het startschip de startlijn volledig was afgedekt door 2 of 3 te vroeg gestarte schepen. De overige startende boten waren derhalve niet meer te zien. Bij de 2e start bij de ORC-1 waren 4 boten te vroeg weg, waaronder de favoriet Fun-J. Zij herstelden zich door opnieuw te starten en pakten alsnog een 4e plaats in deze wedstrijd.

In de ORC-1 weer een prachtig veld van 12 boten (Menig wedstrijdorganisator zou zich bij dergelijke aantallen en kwaliteit de vingers aflikken). Feit is wel dat de Fun-J een klasse apart is. Ruim voor de rest van het veld finishten zij (weer) als eerste. Hun 7e zege bij 9 starts. Een gedeelde 2/3e plaats was er voor de Moshulu en de Juggerknot. Exact dezelfde berekende eindtijd. In de 2e wedstrijd van de avond, zoals gezegd 4 boten te vroeg weg. Gevolg een OCS voor de Juggerknot, Moshulu en Downbeat. De Fun-J maakte een herstart een eindigde na een geweldige inhaalrace als 4. Verrassend was hier de zege van de Sunrise (Sunfast 4 van Marinus Bakker). Hoewel de schipper dit zelf toeschreef aan een geweldige schoonmaakactie van zijn onderwaterschip. De Narwal werd 2e voor The Fox.

Na zijn zege in de Midzomer Regatta (ook meetellend voor het WAR-klassement) vervolgde Emile van Raam en zijn bemanning van de Tri-Eau de zegereeks met 2 knappe overwinningen in deze sprintavond. Zij waren niet te kloppen. Ook Flevomare01 had met een 2e en 3e plaats een prima avond. De White Hawk behaalde een resp. 3e en 2e plaats. Het kan in deze klassen nog spannend worden om niet alleen de koppositie tussen Tri-Eau en White Hawk. Ook de strijd om de 3e plek belooft spannend te worden. Kanshebbers zijn Flevomare01, E-motion, Gotcha2 en In the Groove.

Van de 5 boten in de SW-klasse won CAPA IV beide wedstrijden. In de 1e wedstrijd werd de Hatse Flatse 2e, voor de Tuulikki. In wedstrijd 2 een mooie 2e plek voor Mick Hagoort, waarbij de Hatse Flatse een 3e plaats pakte.

In juli nog 2 reguliere WAR’s, daarna 2 vrije woensdagen in augustus. Vanaf 17 augustus volgen de laatste 5 wedstrijden.

Klik  hier voor de volledige uitslagen. Uitslagen, klassementen WAR, Winterwedstrijd | Flevomare