WAR 18 20-07-22: Team Fun-J blijft winnen

Vakanties in volle gang, maar toch nog 14 boten aan de start in WAR 18. Ondanks voorspellingen van mogelijke regen en (onweers)buien, bleef het gelukkig droog. Een ietwat minder constant ZW-windje tussen de 3 en 9 knopen, was aanleiding voor wedstrijdleider Wim Westland de baan in te korten. Prima besluit, hierdoor konden alle gestarte boten binnen de tijd finishen.

In de ORC-1 weer het grootste vel met 7 boten.  Het is eerder gezegd, maar feit is dat de Fun-J van Bob Jansen een klasse apart is. 9x een 1e plaats bij 12 starts. De Juggerknot (Arend Velsink) lijkt een abonnement op de 2e plaatsen te krijgen met weer een 2e plaats. Team SailSelect werd 3e.

Van de 4 boten in de ORC-2 was Team E-motion de snelste, zowel in zeiltijd als in berekende tijd. Met de Wild Romance van Emil Helsper op een mooie 2e plaats. In the Groove werd 3e.

Slechts 3 boten in de SW-klasse. Winnaar werd de Hatse Flatse (Mario Bakker), voor de Hee Doe (fam. Berghuis) en de Outlaw (Jeppe de Boer). Volgende week nog een reguliere WAR, daarna 2 vrije woensdagen in augustus. Vanaf 17 augustus volgen de laatste 5 wedstrijden.

Klik  hier voor de volledige uitslagen. Uitslagen, klassementen WAR, Winterwedstrijd | Flevomare