WAR-13 03-07-2024. Wind als spelbreker?

Bij het bekend maken van de baan, was de veronderstelling dat het een mooie baan met 3 kruisrakken en 3 spinnakerrakken zou worden. Echter vlak voor de start draaide de wind zo’n 90 graden naar Zuidoost en bleek dat met slechts één slag op het eerste rak, alle andere rakken bezeild waren. Een zg. kamelenrace.

Voor de uitslag in de ORC-A en SW-klasse klassen had het verder geen grote gevolgen. Uiteindelijk waren het de bekende namen die daar met de ereplaatsen gingen strijken. In de ORC-B een misschien verrassende, maar wel klinkende overwinning voor de Flevomare 01.

De Fun-J pakte haar 9e overwinning van dit seizoen van de 12 gestarte boten in de ORC-A, gevolgd door Team SailSelect en de Juggerknot. Opvallend was dat op berekende tijd alle boten van plaatsen 5 t/m 10 minder dan 45 seconden verschil hadden.

Slechts 5 boten in de ORC-B. Trouwe starters als Tri-Eau (blessure van de schipper) en In the Groove ontbraken onder andere. Zoals eerder aangegeven een enigszins verrassende, maar wel klinkende overwinning voor de Flevomare 01 o.l.v. schipper Keetje Schade. De 2e plaats was voor line-honours winnaar Just Plane Sailing (J-35 van Pieter Völker), gevolg door Team E-motion, die na een zeer slechte start hun inhaalrace beloond zagen met een 3e plaats.

In de SW-klasse (8 boten) ging deze week de overwinning weer naar de Hee-Doe en werd stuivertje gewisseld met de Hatse Flatse t.o.v. vorige week. was in de SW-klasse de snelste van de 7 boten. Op bijna 2 minuten werd de Hee Doe (fam. Berghuis) tweede. De 3e plaats ging naar de Blue Note (Saffier 24 van Yme Bosma) met slecht 5 seconden voorsprong op de Frans Duvel II van Coen Pickardt Brouwer.

Nog 2 WAR’s te gaan voor de zomerstop, maar nu is al te merken dat een aantal vaste starters op vakantie zijn.

Voor de volledige uitslag en klassement: https://www.flevomare.nl/home/uitslagen/.