WAR-6 18 mei; 26 boten aan de start!!

Een mooie zeilavond, deze 6e WAR. Maar liefst 26 boten gestart en 25 boten (op tijd) gefinisht. De Popcorn trok zich terug na een foute boeironding. Een noordelijk windje tussen de 4 en 8 knopen en een baan met een spinnakerrak, reachrak, kruisrak, alles ingrediënten voor een mooie zeilavond.

Voor de 15 boten in de ORC-1 was de startlijn wellicht wat aan de korte kant, want het was een drukte van belang en veel geroep in een poging zo goed mogelijk weg te komen. De Moshulu (van Ronald Lettenmeijer) en de Time Less (Jan Matser) werden bij het pin-end van de startlijn geduwd en waren genoodzaakt opnieuw te starten, terwijl op dat moment de spi al stond. Zij waren veroordeeld tot een inhaalrace. Grote favoriet in deze klassen is  en blijft Team Fun-J van Bob Jansen. Met overmacht werd de hele vloot op een ruime achterstand gezet. De Narwal (Ubbo Neisinhg) presteert elke week beter. Deze keer een verdiende 2e plaats voor Team SailSelect van Jeroen Koninkx. Ook de Seaflower van Vincent Bloem maakt dit jaar grote stappen. Zij werden 4e. Het kan nog erg interessant worden in de ORC-1.

In de ORC-2 (“maar” 5 boten gestart) was het weer de Tri-Eau (Emile van Raam) die meteen na de start de leiding pakte en deze niet meer afstond. Het was de 4e zege bij 4 starts, dus ook hier een grote kanshebber voor een eindzege, hoewel dit nog ver weg is. De 2e plaats van voor onze eigen flevomare 1 en In the Groove (Willem Adriaanssen) op plaats 3.

Een mooie vloot van 6 boten in de SW-klasse. Boten van zeer divers pluimage, waardoor er vaak grote tijdsverschillen ontstaan. Hier 2 “debutanten” aan de start: de Jelle van Rob van der Kam en de Bizar van Mick Hagoort. De Jelle heeft na een jaar pauze de draad weer opgepakt en vaart nu in de SW-klasse zonder spi en met een kleine bemanning. Daarvoor waren zij jaren actief in de ORC. Voor de Bizar was het een echt debuut in de WAR en zij beloonden dat met een prima 3e plek, achter de CAPA IV (Ronald Steinmetz) en de Jelle. Voor de CAPA IV ook  alweer hun 3e overwinning.

Klik HIER voor de volledige uitslag.