Een frisse start van WAR 2024

Hoewel het best frisjes was op het water lieten de deelnemers van de 1e WAR 2024 zich hierdoor niet ontmoedigen. Met een wat van richting wisselend wind van zo’n 10-12 knopen met zo nu en dan een uitschieter naar 16 knopen een prima zeilavond. De keuze van de baan was voor de spinnaker zeilers niet de meest gelukkige. Slechts 1x was er een rak een beetje geschikt om de spi te hijsen.

Veel zeilers waren blij met de indeling in een ORC A en B groep met daarnaast een SW-klasse. Totaal 26 boten verdeeld over ORC-A 11 boten, ORC-B 6 boten en 9 boten in de SW-klasse.

In de ORC-A vervolgde de Fun-J van Bob Janssen de zegereeks, iets waar ze vorig jaar en de jaren daarvoor ook al vele malen een patent op hadden. De strijd om de 2e plaats was erg spannend. Deze werd gewonnen door The Fox (Victor en Bente Lendering) voor de Juggerknot (Arend Jan Velsink) en de Moshulu (Ronald Lettenmeijer).

De uitslag van de ORC-B zal waarschijnlijk aangepast worden als de Pas de Deux (Dehler 36) van Ralph Spaas zijn meetbrief heeft ontvangen. De Pas de Deux won overtuigend op line-honneurs de ORC-B voor Team E-motion van Henk Kuiper. Beide boten waren meer dan 10 minuten eerder over de finishlijn dan de rest, waarvan Team Flevomare de beste was. Vooralsnog staat Team E-motion als winnaar te boek.

In de SW-klasse een mooi veld van 9 boten. Weliswaar een grote diversiteit aan lengte en snelheid, maar met niet minder enthousiaste bemanningen. Winnaar was de Frans Duvel II (Finngulf 37 van Coen Pickardt Brouwer), zowel op line-honneurs als op berekende tijd. Yme Bosma met de Blue Note (Saffier 27 Leisure) voor duo-handed naar een 2e plaats. De CAPA IV van Ronald Steinmetz werd 3e.

Al met al een mooi begin van de WAR 2024.

Voor de volledige uitslag en klassement: Uitslagen, klassementen WAR, Winterwedstrijd | Flevomare