Vorig als gestart als experiment, dit jaar staan er 3 woensdagavonden gereserveerd voor zg. sprintwedstrijden. Twee korte wedstrijden op 1 avond op een Up/Down baan. Koren op de molen voor de liefhebbers van dit soort wedstrijden. Een mislukte start staat hierbij synoniem voor een mislukte wedstrijd.

28 boten aan de start in de 3 klassen: ORC-1: 10 boten; ORC-2 11 boten en 7 boten in de SW-klasse.

ORC-1.

In de ORC-1 duurde de 1wedstrijd 20 minuten en 6 seconden voor The Fox. Zij waren hiermee afgetekend de snelste, gevolgd door de Moshulu en SiX-Pack. De langzaamste boot was na 23 minuten en 7 seconden binnen.

De 2wedstrijd was nog sneller sprinten. Nu was het Team Fun-X die in 17.40 minuten binnen was, voor de SiX-Pack en XoGood. Binnen 2 minuten waren hier alle boten gefinisht.

De SiX-Pack was de enige boot die in beide wedstrijden een podiumplek behaalde.

ORC-2.

Wedstrijd 1 op deze avond was een prooi voor de Tri-Eau, gevolgd door de White Hawk en de Mare (line-honours). De verschillen op berekende tijd was hier secondewerk. Wedstrijd 2 kende een vertrouwd podium uit voorgaande WAR’s: 1. White Hawk, 2. J-Power en 3. Tri-Eau. Opvallend was het feit dat er 3 First 31.7 boten in de Top-5 stonden in deze wedstrijd. Naast de White Hawk ook Bruorskip (Gebr. Strebe) en Wild Romance (Emil Helsper).

SW-klasse.

Alleen d’Allegra (Jos Abbo) slaagde er in met 2x een 2eplaats in beide wedstrijden een constant resultaat te behalen. Voor de overige boten was de uitslag in beide wedstrijden heel verschillend. Team Bolocan won wedstrijd 1 en moest in wedstrijd 2 genoegen nemen met plaats 3. De Ruach eindigde in wedstrijd 1 op een mooie 3eplaats, maar werd mede door een straf (?) in wedstrijd 2 laatste. De Hatse Flatse won wedstrijd 2 en werd 4ein wedstrijd 1.

De volgende sprintwedstrijden zijn op 19 juni en 3 juli.

flevomare icoon

Sponsoren