Bijna Hemelvaart en de Vuurschepenrace was bezig, dus “slechts” 29 boten aan de start bij al weer de 8e WAR. Helaas hadden een aantal boten al weer problemen met de waterplanten.

De Zuidelijke wind van zo’n 10 knopen zorgde er voor dat naar de start meteen de spi’s werden getrokken om al reachend richting de IJM22/IJM20 te veren. Hierdoor meteen al aardige onderlinge strijdjes met oploeven, uit de wind zetten en meer trucs. Zeker in de ORC-2 (10 Boten) was het bij de ronding van de eerste boei een drukte van belang. Alleen de J-Power (Hizkia Loggers) had daar geen last van. Zij hadden een prima start en met hun genaker op voeren ze in het eerste rak ver voor de rest uit. Uiteindelijk finishten zij bijna 3 minuten voor de rest van het veld. Hun overwinning is geen moment in gevaar geweest. Tweede werd de White Hawk (Sybout Hiemstra) en weer een podiumplaats voor de NrJ (Sven Went).

In de ORC-1 (9 boten) was Fun-X (Bob Jansen) zonder de aanwezigheid van de Decatur weer de snelste, gevolgd door de Moshulu (Ronald Lettenmeijer) en de X-perience van Anne Schouten.

Van de 10 boten in de SW-klasse was de Outlaw (Jeppe de Boer) niet bij te houden voor de concurrentie. Bijna 5 minuten sneller dan de Hatse Flatse (Mario (Bakker) die als 2e finishte en de Seven (Erik Tijmensen) op plaats 3. Van de Seven moet gezegd worden dat zij snel leren in deze klasse. Eerste jaar aan de start en dan meteen bovenin meedraaien.

Volgende week de eerste van 3 sprintwedstrijden. Boven de diepe put, dus van eventuele waterplantenproblematiek kan geen sprake zijn.

 

flevomare icoon

Sponsoren