NIEUWS Wedstrijd

WAR-7: Slechts 12 boten reglementair gefinisht


mei 23, 2019

Het begon eigenlijk zeer veelbelovend voor de meer dan 30 gestarte boten. Want hoewel er weinig wind voorspeld was, stond er bij de start om half 8 toch nog zo’n 10 knopen. Helaas viel gedurende de wedstrijd langzaam de wind bijna helemaal weg. Voor slechts 5 boten in de eerste startgroep (ORC-2), een paar snelle boten van de SW-klassen, die een kortere baan voeren en de erg snelle boten van de ORC-1 precies genoeg om op tijd (= < 22 uur) te finishen op de al in gekorte baan.

De start van de ORC-2 verliep nogal hectisch met een aanvaring en 2 protesten. Iedereen kon doorvaren, waarna het veld zich verspreidde voor het kruisrak richting de IJM22. In het spinnakerrak naar de M2 bij Muiden kon een mooie trein zien ontstaan. In dat rak zakte de wind al behoorlijk terug, maar voor uiteindelijk 11 boten genoeg om reglementair te finishen.

Verrassend was het optreden van de ViXen van Stephan Lauers. Hun “training” tijdens de Almere Regatta heeft ze blijkbaar goed gedaan. Zij finishten voor Fun-X en Decatur.

In de ORC-2 had de Nr-J van Sven Went een prima avond. Niet alleen line-honours, maar ook de 1eplek in berekende tijd. Tweede en derde werden resp. White Hawk en Tri-Eau. Wellicht verandert hier nog iets in de uitslag als gevolg van ingediende protesten.

Bij de SW=klasse was de French Connection een klasse apart. Zij werden op ruime afstand gevolgd door de THOR (die als gast meevoer) en de King.

Alle overige boten konden niet voor 22 uur finishen en komen helaas niet in de uitslag voor.

flevomare icoon

Sponsoren