NIEUWS Wedstrijd

WAR-5: J-Power voor 3e keer op 1; Ajax effect merkbaar


mei 9, 2019

Dat Ajax speelde was duidelijk merkbaar aan het aantal deelnemers bij de 5WAR. “Slechts” 21 boten i.p.v. over de dertig. Het waren prima weersomstandigheden met een perfecte baan. En na afloop kon men in het Regatta Center de wedstrijd volgen. Ook de uitslag was snel bekend, maar omdat de voetbalwedstrijd gaande was werd het bekend maken van de uitslag uitgesteld totdat iedereen bijgekomen was van de kater als gevolg van het verlies van Ajax.

In De ORC-1 trakteerde Fedde Andela zichzelf op een verjaardagscadeau door met zijn Sea’s Out de ORC-1 te winnen. Hij was de beste van de 6 boten, gevolgd door de Moshulu (Ronald Lettenmeijer) en de ViXen van Stephan Lauers.

Toch nog 10 boten in de ORC-2. De J-Power van Hizkia Loggers en zijn bemanning was weer overtuigend de beste. Met een prima varende Tri-Eau (Emile van Raam) op plaats 2 en een 3eplek voor de White Hawk (Sybout Hiemstra). Het ziet er nu al naar uit dat deze 3 boten zullen gaan strijden om de podiumplaatsen, waarbij tot de J-Power nu al de grote favoriet is.

Bij 5 boten in de SW-klasse ging de overwinning naar de Hatse Flatse (Mario Bakker) met de Seven (Marco Faasse) op plaats 2 en d’Allegra (Jos Abbo) als derde.

Op 18 en 19 mei organiseert Flevomare de Almere Regatta. Je kunt nog inschrijven!!!

flevomare icoon

Sponsoren