NIEUWS

WAR-3: Fun-X geeft opnieuw visitekaartje af


april 25, 2019

Dreigende voorspellingen over onweer en windstoten tot 40 knopen waren er waarschijnlijk oorzaak van dat er totaal “slechts” 22 boten aan de start verschenen bij WAR-3. Voor wedstrijdleider Leo van Raam reden om voor een korte baan te kiezen met daarin een paar mooie spinnaker- en kruisrakken. Het begon relatief rustig en droog met een 3-4 Bft. Echter rond 9 uur was de wind aangetrokken tot een 5-6 Bft en begon het (hard) te regenen.

Met een 2eoverwinning op rij gaf Team Fun-X aan nu al tot de titelkandidaten in de ORC-1 te behoren. In zeiltijd slechts 1 seconde sneller dan The Fox, die hiermee de 3eplaats pakte. De Moshulu werd op berekende tijd 2evan de 9 gefinishte boten.

In de ORC-2 (9 boten) pakte de White Hawk de eerste overwinning van dit seizoen, gevolgd door de J-Power, die alle 3 gevaren wedstrijden al een podiumplek pakten. Mare werd hier 3e.

Van de 4 boten in de SW-klasse won d’Allegra van Jos Abbo voor de Tuulikki en debutant Seven van Erik Tijmensen.

Veiligheid voorop!!! Bij eerste spinnakerrak na de start bracht 1 deelnemer een naderend vrachtschip zodanig aan het schrikken/hinderen dat deze RWS belde. RWS belde onze wedstrijdleider. Deze besloot n.a.v. dit voorval de betreffende deelnemer op basis van art. 11.5 van onze Wedstrijdbepalingen een tijdstraf van 10 minuten te geven.

flevomare icoon

Sponsoren