NIEUWS Wedstrijd

WAR 18 (17 juli) Iedereen op tijd gefinisht.


juli 18, 2019

Van de totaal 23 gestarte boten, waren er slechts 4 boten in de ORC-1 gestart. Zeker in deze klasse is het merkbaar dat de vakanties zijn begonnen. Nog mooie velden van resp. 10 en 9 boten in de ORC-2 en SW-klasse.

Een gemaaid startgebied, dus daar (voorlopig) geen last meer, maar wel veel los drijvende plukken waterplanten. Een aantal boten konden ze helaas niet ontwijken.

De wind bleef ruim het eerste uur aanwezig met zo’n 7 knopen, daarna zakte zij bijna helemaal in. Reden om de baan in te korten, waardoor alle boten op tijd konden finishen. Hoewel de verschillen op het laatst behoorlijk opliepen.

In de ORC-1 was de SiX-Pack veruit de snelste voor de Sea’s Out (2e) en The Fox (3e), die elkaar in het laatste rak trakteerden op een aardige omweg richting finish. Het gevolg van proberen elkaar er uit te loeven.

In de ORC-2 (10 boten) was line-honours voor een prima varende Jelle. Echter niet genoeg om de J-Power van haar 6eoverwinning af te houden. NRJ pakte vlak voor Team E-motion de 3eplaats.

In de SW-klasse zijn de deelnemende boten van zulk verschillende merken en types dat er vaak grote verschillen in zeiltijd en berekende tijd ontstaan. Zeker bij licht weer omstandigheden kan dit oplopen tot wel een uur verschil in zeiltijd. Daar was de wedstrijd 18 een goed voorbeeld van. De winst ging naar de French Connection, gevolgd door de Outlaw en Team Bolocan.

 

flevomare icoon

Sponsoren