NIEUWS Wedstrijd

WAR-17 (10-juli): een heerlijke zeilavond (gecorrigeerd verslag)!


juli 11, 2019

  • Tekst: Henk Kuiper
  • Foto: Gerard Slump

De vakanties zijn begonnen. Het was te merken bij de 17WAR van dit seizoen. Bij de start was het minder druk. Het startschip had zich “ingegraven” in het fonteinkruid, maar gelukkig was er bij de PIN-end een behoorlijke strook zonder deze lastposten. Helaas bleef niet iedere boot gevrijwaard.

Hoewel het in de namiddag lichtjes regende en het volgens de voorspellingen ’s avonds ook niet droog zou blijven, bleek dit laatste gelukkig wel het geval. De deelnemers konden bij vlagen zelfs genieten van een flauw zonnetje. Ook de wind bleef met zo’n 7 knopen mooi meedoen.

In de ORC-1 (10 boten) hadden. Team Fun-X, Decatur Sailing en de SiX-Pack een ruime voorsprong op de rest van het veld. Dit drietal passeerde bijna de gehele vloot, incl. de 10 minuten eerder gestarte ORC-2. Zij passeerden in deze volgorde finishlijn. Op berekende tijd werd de uitslag: 1. Team Fun-X; 2. SiX-Pack; 3. Decatur Sailing.

Ook bij de ORC-2 (8 boten) hadden de J-Power (met overmacht), de Tri-Eau (weer heel constant goed gevaren) en Team E-motion een grote voorsprong bij de finish. Team E-motion verprutste na een prima start een nog betere positie in het spinnakerrak, waar de gijp wel erg veel tijd in beslag nam. De J-Power kon in de reachende spinnakerrakken haar voorsprong steeds verder uitbouwen en finishte ruim twee en een halve minuut voor de Tri-Eau. De J-Power pakte hiermee haar 5e overwinning van dit jaar.

Correctie: Bij de SW-klasse gingen 5 boten van start. Het bleek dat de French Connection in eerste instantie niet in de uitslag stond. Nu dus wel en meteen als winnaar. De Outlaw van Jeppe de Boer was hier de snelste op zeiltijd. Op berekende tijd ging French Connection er met de buit vandoor. De FLOW (Marco Faasse) werd 3e en viel Team Bolocan van het podium af.

flevomare icoon

Sponsoren