Voor de een is het varen van Up/Down banen het ultieme wedstrijdzeilen, voor de ander is het te hectisch, of hebben excuses zoals: (te) korte wedstrijden, je hebt voor een goed resultaat een goede en (bijna) volledige bemanning voor nodig, of te weinig gevarieerd.

Feit is dat een goede start de basis is voor een goed resultaat en elke fout wordt afgestraft.

Gisteravond was de 2ereeks zg. Sprintwedstrijden met 2 wedstrijden op 1 avond op een Up/Down baan. Het sprintkarakter werd zeker nog eens benadrukt door het feit dat de wedstrijden allen gemiddeld tussen de 18 en 25 minuten duurden. De wind met zo’n 15 knopen was daar ook nog eens debet aan.

Totaal deden er 26 boten mee. Grote winnaars waren de Mare in de ORC-2 en Hatse Flatse in de SW-klasse. Zij wonnen beide wedstrijden, waarbij de Mare ook nog beide keren op line-honours de beste was.

ORC-1 (9 boten).

Wedstrijd 15 was een mooie zege voor de Jipper. Hun toch wel lange trip vanaf thuishaven Block van Kuffeler werd hiermee beloond. Team Fun-X werd 2egevolgd door de SiX-Pack. WAR 16 was echt spannend. Binnen 23 seconden kwamen er 5 boten over de finish. SiX-Pack was op berekende tijd de snelst. Team Fun-X pakte weer een 2eplek met Decatur Sailing op plaats 3.

ORC-2 (13 boten).

Hier was de Mare de grote winnaar door beide race zowel op line-honours als berekende tijd te winnen. Ook de Tri-|Eau deed goede zaken. Zij werden 2x tweede. In WAR-15 werd de White Hawk 3e. De 3eplaats in War-16 was voor de Wild Romance.

SW-klasse (5 boten).

De Outlaw is in deze klasse vaak winnaar op line-honours, zo ook deze avond. Op berekende tijd was echter de Hatse Flatse in beide wedstrijden de snelste en moest de Outlaw genoegen nemen met resp. een 3een 2eplaats. D’Allegra pakte de overgebleven podiumplaatsen door resp. 2een 3ete worden.

Klassementen.

Wanneer we naar de voorlopige klassementen kijken zien we dat in de ORC-1 de Fun-X duidelijk koploper is met 22 punten, gevolgd door de SiX-Pack (39 punten) en The Fox (48 punten). Spannend kan het nog worden wanneer ook Decatur Sailing, Xo-Good en Grand Cru hun 12 wedstrijden gezeild hebben die nodig zijn om echt mee te tellen in het eindklassement.

Bij de ORC-2 gaat de White Hawk met 26 punten aan de leiding, maar de Tri-Eau en J-Power staan nu gedeeltelijk tweede met 30 punten. De Mare is echter in opmars.

In de SW-klasse is de Hatse Flatse koploper met 23 punten. Daarachter is nog van alles mogelijk met kandidaten als d’Allegra, Seven, King en French Connection. Ook de Outlaw kan nog veel goedmaken, mist zij hun 12 wedstrijden varen.

flevomare icoon

Sponsoren