Het was een heerlijke zeilavond met een Noordelijke windje van gemiddeld 17 knopen.

De te varen baan kende naast 3 ruime rakken ook een mooi spinnakerrak, welke 2x moest worden afgelegd. Een aantal boten hesen na de start nog hun spinnaker of genaker. Al dan niet met wat kunst en vliegwerk werd de eerste boei bereikt. Daarna bleven de spi’s en genakers in de zak. Wat echter niet inhield dat er niet hard gevaren werd.

Van de 12 boten in de ORC-1 was het verschil op berekende tijd van de top-4 slechts 34 seconden. Winnaar was de Fun-X, gevolgd door een prima varende The Fox. Decatur werd met 1 seconde voorsprong op de SiX-pack 3e.

Eveneens 12 boten in de ORC-2, waar de Mare een topavond had. Leiden van start tot finish en op zeiltijd bijna 7 minuten sneller dan de nummer 2 White Hawk, met een prima 3eplaats voor de Resumee.

In de SW-klasse zou de Tuulikki met deze wind een prima kanshebber zijn voor een podiumplaats. Helaas zorgde materiaalpech dat zij al voor de start moesten opgeven. Omdat de uitslag op dit moment nog niet compleet is (de Poker moet nog verwerkt worden), is bij de voorlopige uitslag Hatse Flatse de winnaar, gevolgd door resp. d’Allegro en French Connection.

Volgende week staan er weer sprintwedstrijden gepland.

flevomare icoon

Sponsoren