Bij WAR-11 koos wedstrijdleider Leo van Raam voor baan 13, een van de nieuwe zg. diep waterbanen. Na de aankondiging kwam er een levendig marifoonverkeer op gang over waar deze baan te vinden was op de site. Of dit nu was vanwege het nummer van de baan (13) laten we maar even in het midden. Het starten vanuit de vaargeul was voor een aantal even wennen, maar leverde geen problemen op.

Totaal 26 boten aan de start: ORC-1: 9 boten; ORC-2 11 boten en 6 boten in de SW-klasse.

 ORC-1.

Het lijkt alsof Team Fun-X haar overmacht aan het kwijt raken is. Ze moesten genoegen nemen met een 4eplaats. De overwinning ging overduidelijk naar Decatur Sailing op ruim 1 minuut gevolgd door de Moshulu, die op haar beurt weer een voorsprong had van 42 seconden op de SiX-Pack. De Moshulu heeft voorlopig haar laatste WAR gevaren, maar zij zullen ongetwijfeld ergens in dit seizoen nog 2 wedstrijden varen om volop mee te kunnen doen in het eindklassement.

ORC-2.

Na een prima start nam de Tri-Eau (Emile van Raam) meteen de koppositie om deze de gehele race niet meer af te staan. Goed voor een uitstekende 1eplaats in de ORC-2. De 2eplek was voor de White Hawk, voor de verrassend sterk varende Wild Romance (Emil Helsper).

SW-klasse.

Ondanks het feit dat de SW-klasse een kortere baan voer, zijn de tijdverschillen hier meestal aanzienlijk. Vooral als gevolg van de grote diversiteit in boottypes. De verschillen in gezeilde tijd liepen gisteravond op tot bijna 20 minuten tussen de nummer een en nummer laatst. De overwinning ging naar de Hatse Flatse, gevolgd door d’Allegro en French Connection.

De WAR op 19 juni is weer een sprintavond. Er worden dan weer 2 wedstrijden op een Up-Down baan gevaren.

flevomare icoon

Sponsoren