NIEUWS Wedstrijd

WAR 1-2019: een heftig begin, maar gelukkig bleef de zon schijnen!!


april 11, 2019

Een stevige koude bries uit NO, flinke golven, veel water over dek, verkleumde bemanningsleden en een aantal boten met schade, zoals een afgebroken windex en marifoonantenne, afgebroken leuvers, gescheurd voorzeil en misschien nog meer.

Het was een prima test voor boot en bemanning deze eerste WAR van 2019. Hoewel voor een aantal het wel 2-3 Bft minder had gemogen. M.u.v. de beide J-70 boten (J-Power en Flevomare-1) heeft geen enkele andere boot een spi of genaker gebruikt.

Gelukkig bleef de zon schijnen, tot ze onder ging en hebben velen genoten.

Zeker de bemanning van de Jipper. Hun reis van thuishaven Block van Kuffeler was niet voor niets, want zij waren glansrijk winnaar van de ORC-1 waar 8 boten gestart waren. Nummer 2 The Fox was op berekende tijd 4 seconden sneller dan de SiX-pack, die hiermee 3ewerd.

Van de 10 gestarte boten in de ORC-2 voelde de Mare en haar bemanning zich als een vis in het wilde water. Met overmacht pakten zij de dagzege, gevolgd door de White Hawk en de J-Power.

Wat de Mare was bij de ORC-2 gold zeker ook voor de NORD. De overmacht was daar nog groter. De 2eplek was voor de Hatse Flatse met de French Connection op plaats 3.

De volledige uitslag vind je HIER.

flevomare icoon

Sponsoren