Flevomare Nieuws september 2017

 

 

 

 

Zondag 24 september 2017

 

Valken Festival in Loosdrecht

 

Zeilen met man, vrouw, zoon of dochter?  Dat kan allemaal tijdens het jaarlijkse Valken Festival dat op zondag 24 september wordt gehouden bij De Uitkijk in Loosdrecht.

Dit leuke evenement dat al meer dan 20 jaar bestaat is voor velen een leuke gezinsdag (twee boten, pa en ma met kinderen varen tegen elkaar hun eigen onderlinge wedstrijd). Voor de kosten hoef je het niet te laten, want door sponsoring vanuit de vereniging kost een valk slechts € 25,-. De koffie vooraf en de lunch met lekkere broodjes en kroket kost slechts € 24,- en € 15,- voor kinderen t/m 12 jaar.

Natuurlijk zijn ook de mensen die echt willen wedstrijdzeilen van harte welkom. We moeten immers de strijd om de Gouden Peddel weer winnen. De best geklasseerde zeiler krijgt bovendien de wisselbeker “BM Spektakel” uitgereikt.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website. Hieronder kun je inschrijven maar een e-mail naar voorzitter@flevomare.nl volstaat ook.

We hopen je op 24 september te begroeten. 
Nadere informatie bij: Leo van Raam 06-14316148 of 0294-430249.


 

 

 

Zondag 1 oktober 2017

 

Start winterwedstrijden

 

Inmiddels kun je je weer inschrijven voor de winterwedstrijden van Flevomare. De definitieve wedstrijdbepalingen zijn in de maak, maar zullen niet veel verschillen van die van vorig jaar. Wel zullen er wat banen bijkomen omdat Sport K wel weer zal worden opgenomen deze winter. Er wordt aan gewerkt en ook de datums in 2018 moeten nog bepaald worden. Tot het einde van dit jaar zijn de datums: 1 oktober, 15 oktober, 29 oktober, 12 november en 26 november.
Alle informatie is zoals gebruik te vinden op www.flevomare.nl

Kosten
Voor leden van WSV Flevomare is deelname gratis. Niet-leden betalen €10,-.

Start
De start van iedere wedstrijd is om 12:00 uur (lokale GPS tijd) voor schepen met een handicap onder 0,8600 (ORC, ToT offshore) en om 12:15 uur voor schepen met een handicap van 0,8600 en hoger. 

Bepalingen
De wedstrijdbepalingen zijn HIER te bekijken.


 

 

 

15 oktober 2017

 

Seizoensafsluiting bij Regatta Center Muiderzand

 

Na het bekendmaken van de uitslag van de winterwedstrijd, om 16:00 uur in het Regatta Center gaan we in een gezellig samenzijn met een drankje en een hapje de prijsuitreiking van de WAR doen, al dan niet gevolgd door een BBQ. Alle prijswinnaars zullen op gepaste wijze worden gehuldigd, maar ook niet prijswinnaars zijn natuurlijk van harte welkom. In de volgende nieuwbrief meer over de seizoenafsluiting, maar noteer de datum alvast: Zondag 15 oktober, aanvang 4 uur.

 

 

Enquête, voor een nog beter Flevomare

 

Het bestuur doet er alles aan om Flevomare voor de leden zo aantrekkelijk mogelijk te houden en maken. Wij willen natuurlijk graag weten wat je goed en minder goed vindt en of we nog andere evenementen of activiteiten aan ons rijke menu moeten toevoegen. Daarom het verzoek onderstaande enquête in te vullen. Het kost je ongeveer 3 minuten. https://goo.gl/forms/nfM2oiTLRGimP8QJ2

 

 

Flevomarelid Sander van Doorn zeilt de Minitransat

 

In oktober start ons verenigingslid Sander van Doorn in de minitransat. Een spectaculaire solo race in een mini (bootlengte 6,5 meter) over de Atlantische Oceaan. Hij start in La Rochelle en na een tussenstop in Las Palmas zeilt hij naar de finish in Le Marin Martinique.

Als vereniging zijn we trots op Sander en we zijn heel blij dat hij heeft toegezegd op 7 februari 2018 bij onze Winter Reünie zijn verhaal te komen vertellen. Sander is te volgen via:
http://www.minitransat.fr/en/cartography en
http://www.minitransat.fr/en/skippers/van-doorn-sander 

 

Agenda

 

zondag 24 september
Valkenfestival

zondag 1 oktober
1e Winterwedstrijd 12.00 uur

zondag 15 oktober
2e Winterwedstrijd 12.00 uur en na afloop prijsuitreiking WAR

zondag 29 oktober
3e Winterwedstrijd 12.00 uur

zondag 12 november
4e Winterwedstrijd 12.00 uur

woensdag 15 november
Winter Reunie; een reisverslag
19.30 uur Regatta Center Muiderzand

woensdag 10 januari
Winter Reunie; Nieuwjaarsborrel
met een nog te bepalen onderwerp

woensdag 7 februari
Winter Reünie; 
Sander van Doorn over zijn ervaringen in de Mini-Transat