Flevomare Nieuws November 2017

Opmaak niet goed? Klik hier voor de webversie

 

 

 

15 november Winter Reunie

 

Peter Koetsier vertelt over een bijzonder
Rondje Atlantic

 

Met hun zeiljacht Helena hebben Flevomareleden Ria en Peter Koetsier in 2016/2017 een rondje Atlantic gevaren. De afloop was niet zoals ze zich hadden voorgesteld. Tijdens de Winter Reunie van Flevomare op 15 november vertelt Peter over deze zeer bijzondere reis.

De avond wordt gehouden in het Regatta Center Muiderzand en start om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.15 uur.
De toegang is gratis.

Op 10 januari is de volgende Winter Reunie.

 

 

 

Winterwedstrijden 2017/2018

 

12 november laatste wedstrijd in 2017

 

In de eerste 2 winterwedstrijden zijn in totaal 15 boten aan de start verschenen. Wedstrijd 3 van 29 oktober werd vanwege de harde wind afgeblazen.

Bovenaan staat de White Hawk (Sybout Hiemstra). Gedeeld 2e staan de Kapriool (Olav Groenendijk) en Nord (Ubbo Neisingh). Op 12 november start de laatste wedstrijd van 2017. In 2018 staan de volgende zondagen gepland voor deel 2 van deze reeks: 4 maart, 18 maart en 1 april.

De prijsuitreiking is op woensdag op 18 april na de WAR in Regatta Center Muiderzand. 

 

 

 

Flevomare 25 jaren jong!

 

Vanuit het bestuur is er weinig aandacht aanbesteed, maar het Watersportverbond was dit heugelijke feit niet vergeten en " beloonde" Flevomare met onderstaand verslag op haar site, waarbij er tevens een jubileumtegel werd overhandigd tijdens de seizoensafsluiting.
 

 

"25 jaar geleden werd WSV Flevomare opgericht door een paar enthousiaste zeilers. De uitvalsbasis van de vereniging is de Marina Muiderzand bij Almere. De vereniging is al sinds de oprichting aangesloten bij het Watersportverbond.
 

WSV Flevomare is een actieve vereniging die door het hele jaar wedstrijden organiseert, zoals o.a. de Woensdag Avond Regatta, Almere Regatta, Pampus Regatta en winterwedstrijden. Daarnaast doet de vereniging mee aan de Eredivisie Zeilen.

In 2016 is de eerste verenigingsboot aangeschaft een J70. Het Eredivisie Zeilen team kan dus trainen in de eigen boot. De aanschaf van de boot heeft er in het eerste jaar al voor gezorgd dat de vereniging een 20-tal nieuwe leden trok. Door de vele evenementen dit jaar bij WSV Flevomare was er geen speciale jubileumreceptie of bijeenkomst.

Om toch even stil te staan bij het 25-jarig jubileum stond Willem Beunis, Regioteam-lid IJsselmeer/Markermeer, tijdens de feestelijke seizoensafsluiting stil bij het zilveren jubileum van de vereniging. Op verzoek van de voorzitter van WSV Flevomare overhandigde Beunis de jubileumtegel aan Doni en Tineke Weidema.

Twee actieve leden die al vanaf de oprichting lid van de vereniging zijn. Daarnaast zijn ze actief in de wedstrijdcommissie en verzorgen zij de uitslagverwerking en het beheer van de website. De reden om de trouwe leden in het zonnetje te zetten."

 

 

BEMANNINGSLID worden?

 

Tijdens de WAR komen veel bemanningsleden na afloop van de wedstrijd met hun schipper naar het Regatta Center om onder het genot van een drankje en bitterballen de wedstrijd te "evalueren", bij te kletsen en de uitslag te horen.

 

Op dat moment ben je onderdeel van het verenigingsgebeuren van Flevomare. Het bestuur nodigt deze mensen uit om voor slechts € 30,- per jaar lid te worden van Flevomare. Je krijgt dan een slagboompas voor de woensdagavond (gedurende de periode van de WAR) en hoef je dus niet meer helemaal het haventerrein over te lopen, terug naar de parkeerplaats. Daarnaast mag je gratis deelnemen aan alle andere verenigingsactiviteiten, tenzij voor een bepaalde activiteit anders vermeld.

Nog even iets anders.
De boot verkocht? Vertrekt u naar een andere haven? Jammer! Maar wat de reden ook mag zijn, hierbij een oproep aan onze leden die per 1 januari 2018 hun lidmaatschap willen beëindigen.
Maar doe dit in ieder geval VOOR 1 januari 2018!

 

 

 

Agenda

 

zondag 12 november
4e winterwedstrijd 12.00 uur

woensdag 15 november
Winter Reunie
19.30 uur Regatta Center Muiderzand

woensdag 10 januari
Winter Reunie
19.30 uur Regatta Center Muiderzand

woensdag 7 februari
Winter Reunie
19.30 uur Regatta Center Muiderzand

zondag 4 maart
5e winterwedstrijd 12.00 uur

woensdag 14 maart
Winter Reunie/Jaarvergadering
19.30 uur Regatta Center Muiderzand

zondag 18 maart
6e winterwedstrijd 12.00 uur

zondag 1 april
7e winterwedstrijd 12.00 uur

woensdag 4 april
WARming-up
19.30 uur Regatta Center Muiderzand

woensdag 11 april
1e WoensdagAvondWedstrijd