Flevomare Nieuws juni 2017

Opmaak niet goed? Klik hier voor de webversie

 

 

 

18 juni 2017. Dit mag je niet missen!

 

4 Uren van Flevomare

 

Op zondag 18 juni wordt de “4 uren van Flevomare” gehouden, waaraan alle ligplaatshouders van Marina Muiderzand en uiteraard de Flevomare leden gratis kunnen deelnemen. Dit is een plezierig zeilevenement voor het gehele gezin. Lekker zeilen zonder schuingaan en kruisen. U moet dan wel de juiste keuzes maken.

 

De Spelregels
Het is bij dit evenement namelijk de bedoeling dat u in 4 uur zoveel mogelijk mijlen vaart, maar u moet zelf uw baan samenstellen uit een aantal rakken zoals omschreven in de wedstrijdbepalingen. Er wordt gezeild volgens SW handicap, die we gratis voor u berekenen.

Omdat het gezin centraal staat bij dit evenement geven kinderen een grotere kans op een goede klassering. Voor ieder kind t/m 12 jaar aan boord wordt je SW handicap 2% gunstiger!! Tevens is er voor alle kinderen in die leeftijd die de 4 uren volbrengen na afloop een medaille.

In het Regatta Center Muiderzand is om 10:30 uur een palaver met gratis koffie. Daarbij is er natuurlijk alle gelegenheid op informele basis kennis met andere deelnemers te maken en informatie uit te wisselen.

 

Flevomare BBQ
Om ca. 17:30 uur is de prijsuitreiking bij Beach Grill Steel Creek op het strand. Daarna kunt u deelnemen aan de Flevomare BBQ. 

Bij de BBQ Bastards is een deel van het restaurant voor Flevomare gereserveerd. Er is keuze uit uit een visgerecht (€ 20,- p.p.), een vleesgerecht (€ 22,50 p.p.) of een vegetarisch gerecht (€ 15,50 p.p.), uiteraard alles van de grill. Daarbij hoort een saladbar, frietjes en op het bord een garnituur van warme groenten en/of gekruidde aardappel. Drankjes worden besteld aan de bar en daar direct worden afgerekend, of per tafel genoteerd en later afgerekend. Voor kinderen onder 12 jaar geldt een speciaal tarief.

Opgeven graag voor 15 juni bij Leo van Raam, voorzitter Flevomare. Tel. 0294-430249 of stuur hem een e-mail: voorzitter@flevomare.nl Je kunt ook inschrijven door op de onderstaande link te klikken.

 

 

 

De banenkaart

 

 

 

Winnen door te puzzelen

 

Je mag alle rakken twee keer varen en moet dat ononderbroken doen. Je vaart natuurlijk het snelst als je halve wind vaart en dat is de truc van de puzzel en ook de mooiste koers om te varen. 

De start is om 12 uur en je moet proberen om precies om 16 uur te finishen. Ben je te vroeg dan kost je dat mijlen en bent je te laat dan worden er strafmijlen van je totaal afgetrokken.

 

Door op onderstaand link te klikken kan je de Bepalingen, Banenkaart en Rakkenverklaring als pdf downloaden. Het inschrijven doe je door op de inschrijflink te klikken.
 

 

 

 

Agenda

 

 

Elke woensdag t/m 6 september
WAR (Woensdag Avond Regatta)
19.30 uur IJM-16 Markermeer

Zondag 18 juni
4-uren Flevomare
10.30 uur
Palaver Regatta Center Muiderzand
12.00 uur
Start nabij IJM-16 Markermeer


 

Zaterdag/zondag 2 en 3 september
Toerweekend

Zaterdag/zondag 9 en 10 september
Pampus Regatta

Zondag 24 september
Valkenfestival