Flevomare Nieuws extra editie; aanpak wierproblematiek tijdens de WAR

Opmaak niet goed? Klik hier voor de webversie

 

 

 

Nieuwe banen in de maak om wierproblematiek te ontwijken.

 

Woensdagavond 21 juni hebben alle deelnemers veel wierproblemen ondervonden bij het varen van de woensdagavondwedstrijd. 
Velen hebben meerdere keren de motor moeten gebruiken om achteruitvarend zich van wier te bevrijden en één deelnemer is met veel moeite naar de haven teruggekeerd omdat hij zijn wier niet kwijt raakte.

Het begint duidelijk te worden dat onze woensdagavondwedstrijden met de huidige banen niet meer mogelijk zijn en de wedstrijdcommissie zegt bij deze toe om bij de eerstkomende WAR met een oplossing te komen.
 

De aanpassing(en) zullen via de website, speciale Nieuwsbrief of e-mail, Facebook (https://www.facebook.com/Flevomare/) en marifoon (bij het aankondigen van de baan voor de betreffende WAR) bekend gemaakt worden.

Let op: Tevens zal door gebrek aan beschikbaarheid van wedstijdcommissieleden, zij willen ook op vakantie, er geen wedstrijd worden gevaren op 19 juli.

 

 

Maar er gebeurt nog meer

 

Vanuit het Havenkantoor Marina Muiderzand ontvingen we de volgende reactie n.a.v. ons plan om de wedstrijdbanen aan te passen:
"Wij realiseren ons dat het voor jullie misschien lijkt alsof er niets gebeurt, maar niets minder is waar. Er wordt achter de schermen op allerlei niveaus getracht om voor zowel korte als lange termijn oplossingen te vinden voor de overlast die ervaren wordt door waterrecreanten. Een van de initiatieven is een onderzoek vanuit het perspectief van de recreatie door Waterrecreatie Advies wat bekostigd wordt door jachthavens, gemeente Almere en Gooise Meren en Almere City Marketing.   

http://www.waterrecreatieadvies.nl/nl/crowdfunding/onderzoek-waterplanten.html

Belangrijk om in de nazomer en herfst de politiek mee te bestoken en aandacht te vragen in de opmaat naar de Gemeenteraadsverkiezingen.
Maar ook provinciehuizen en het ministerie van I&M worden door HISWA vereniging en andere brancheorganisaties doorlopend bezocht in de zoektocht naar financiering voor het maaien van waterplanten. 
 
Gelukkig betaalt Gemeente Almere dit seizoen weer het maaien van 35 ha, maar dat is op het IJmeer een druppel op de gloeiende plaat en zal voornamelijk gebruikt worden om de veiligheid van catamaran en open boten bij het in- en uitvaren te vergroten zodat zij naar dieper water kunnen komen. 
 
Voor wat betreft een centraal meldpunt voor de overlast waterplanten op het IJmeer heb ik vandaag Meldpunt IJmeer geopend @MeldpuntIJmeer."