Almere Regatta

Flevomare organiseert ieder jaar de Almere Regatta. Dit is een landelijk 2 daags evenement waar alle zeilers op allerlei niveau aan kunnen deelnemen.

Zo kun je zeilen in de ORC klassen en punten scoren voor de ORC competitie van het Watersportverbond, de z.g. Verbondsbezem, een zeer begerenswaardige trofee die op de Dag van het Wedstrijdzeilen van de Noordzee Club wordt uitgereikt.

Er zijn z.g. “Up & Down” wedstrijden en wedstrijden rond de boeien. De Up & Down wedstrijden bestaan uit indewindse en voordewindse rakken en zijn zeer intensief. Je vaart 4 wedstrijden per dag in een competitief veld en boothandeling speelt een belangrijke rol.

Deze wedstrijden worden gehouden voor de klassen ORC1, ORC2, ORC3 en ORC4. Ook doen er eenheidsklassen mee bij voldoende inschrijvingen, zoals de J-109, J-80 en J-70. Een bijzondere klasse bij de Up & Down zijn de kwarttonners. Deze klassieke boten strijden bij de Almere Regatta om de Dutch Quarter Ton Cup.

Wil je wat minder fanatiek wedstrijdzeilen maar toch de sfeer meemaken en deelnemen aan de heerlijke zeilersmaaltijd en het avondfeest? Dat kan in de SW-klasse.

In de SW-klasse hoeft je boot niet gemeten te zijn en je vaart dan een z.g. lange baan, maar wel met een indewindse start. Deze wedstrijden kennen wat langere rakken waar naast kruisrakken ook halfwindse en ruimwindse rakken in voorkomen. Je kan inschrijven met en zonder spinnaker.

In samenwerking met X-Yachts Holland en X-Club Nederland wordt al enkele jaren de X-Yachts Holland Cup georganiseerd. Er  is één startgroep voor alle X-Yachts, waarbij je zelf mag kiezen of je met spinnaker/gennaker vaart of niet. De ratings zullen hierop aangepast worden. 

Inschrijven of meer weten?

Kijk op event website

Sponsor worden?

Neem contact op met onze penningmeester

flevomare icoon

Sponsoren