Flevomare logo
 

Dappere zeilers bij eerste winterwedstrijd.

Bij de eerste winterwedstrijd op 10 maart waren er vier deelnemers. Om 10 uur stonden er stormwaarschuwingen van Bf 8 en 9 in het zuidwesten van het land, maar district Marken had geen waarschuwing. Om 11:08 uur kwam er alsnog een waarschuwing 7 voor Marken. Na overleg binnen de wedstrijdcommissie werd besloten toch te starten. Met een korte baan zouden we ca. 2 uur varen en dus binnen de 3 uur, tijd die vooraf gaat aan een stormwaarschuwing, weer binnen zijn. Er werd gekozen voor baan 2, die ook nergens verder dan 30 minuten varen van de haven komt. Er werd met zeer weinig wind gestart waardoor de vaartijd van 2 uur werd overschreden en de deelnemers toch nog even met heel harde wind te maken kregen. Was natuurlijk best spannend voor de Nord en Kim, die TwoHanded voeren.
De grootste spelbreker op deze eerste winterwedstrijd was echter de regen. De hele dag regen, regen, veel regen en regen. Als verzopen katten kwamen de deelnemers naar het Regatta Center, waar ze de jeugdzeilers tegenkwamen die ook net terugkwamen van hun training.
De uitslag was enigszins verrassend. De Nord van Ubbo Neisingh werd eerste vóór de SiXpack van Marcel Kruger, die sinds deze winter met 500 kg extra ballast vaart, die nog niet in zijn handicap verwerkt is. Derde werd de Grand Cru, van de familie Westland. Zij hadden een boei verkeerd gerond en zijn teruggevaren om het alsnog goed te doen, koste ongeveer 20 min!. Tim van den Heuvel met de Kim is zodra de storm los barste terug naar de haven gevaren. Een wijs besluit als je TwoHanded vaart.
De gezellige aftersail in het Regatta Center maakte veel goed en we hebben de jeugdzeilers laten zien dat ook Flevomare zeilers een buitje kunnen hebben. De vloer van het RCM ook trouwens want daar stond na een tijdje een centimeter water op. Zuigen Eddy!

Uitslag

logobalk knowledgeplaza Marina Muiderzand Creative Skills George Kniest harbor-house Ship Shape X-Yachts lettenmeijer quantumsails YCM regatta center muiderzand