Flevomare logo


Het dilemma van de wedstrijdleider

De hele dag is het Markermeer spiegelglad, dus was het niet helemaal onlogisch dat wedstrijdleider Leo van Raam voor een "weinig wind" baan koos. Dat het vanaf een uur of zes toch nog redelijk ging waaien kwam blijkbaar als een verrassing. Gevolg dat de bijna 40 boten binnen een uur weer over de finishlijn waren.
Na afloop (en dan heb je altijd gelijk) werd veelvuldig de opmerking geplaatst om na een eerste aankondiging van de te varen baan, dit te herroepen en een baan te kiezen die op dat moment beter bij de omstandigheden past, want inkorten kan altijd nog :).
Neemt niet weg dat iedereen weer heerlijk gevaren heeft.

Van de 16 gestarte boten in de ORC-1 werd de Decatur (Gebr. de Zeeuw) overtuigend winnaar, gevolgd door Team Fun X - SUI 177 (NED 7604) <https://www.facebook.com/teamfunx/>. Gastboot Hydra (Edmond Hilhorst) werd 3e.

15 boten aan de start in de ORC-2 met de J-Power (Loggers/Selhorst) voor de 2e keer op rij als de beste. De Moshulu (Ronald Lettenmeijer) moet voor de 3e keer op rij genoegen nemen met plaats 2. Ook weer een podiumplaats voor de Tri-Eau (Emile van Raam).

De SW-klasse werd gewonnen door Salteezer (Martijn Kamermans) met de Hatse Flatse (Mario Bakker) op plaats 2 en de City (Casper van Putten) op plaats 3. Gelukkig wordt dit veld wekelijks groter, met deze week 7 boten aan de start.

De volledige uitslag:
http://www.flevomare.nl/uitslag.php


logobalk Marina Muiderzand Creative Skills George Kniest Voor Pampus Ship Shape X-Yachts lettenmeijer 12bft Sail Loft YCM regatta center muiderzand