Flevomare logo
 

Over Flevomare
Flevomare is de zeilvereniging voor zeilers van het zuidelijk deel van het Markermeer. Onze uitvalsbasis Is Marina Muiderzand in Almere. De vereniging kent vele actieve zeilers: je komt ze tegen op de wedstrijdbaan, op een mooie zeilbestemming, op de steiger of bijvoorbeeld bij Harbor House (café/restaurant op het haventerrein). Gezelligheid en uitwisselen van ervaringen staan voorop bij onze leden.
Op onze site www.flevomare.nl zijn in de agendarubriek de activiteiten te vinden die we organiseren. Jaarlijks terugkerend zijn:

Woensdagavond Regatta
De ‘WAR’ is de grootste avondclubwedstrijd van Nederland. In vijf verschillende klassen wordt er op verschillende niveaus om de eer gestreden door zowel sportieve toerzeilers als door doorgewinterde wedstrijdzeilers. Minstens zo belangrijk is de afsluiting in Regatta Center Muiderzand .

VPAK
Dit Is een toerprestatietocht van Muiderzand naar Terschelling. We starten met een vroeg ontbijt in Harbor House en proberen in 1 dag naar Terschelling te zeilen (van voorheen Voor Pampus naar het Amsterdams Koffiehuis). En als het weer het niet toelaat om het hele traject in 1 dag af te leggen, maken we onderweg een tussenstop.

Vier uren van Flevomare
De vier uren van Flevomare is een gezellige familiewedstrijd, gebaseerd op het principe van de bekende 24uurs tocht/wedstrijd. De reglementen zijn zo aangepast dat deelnemers met kinderen beter uit de bus komen. Deze activiteit staat ook open voor niet-leden.

Almere Regatta
In het voorjaar organiseert Flevomare een top zeilwedstrijd, de Almere Regatta. Deze landelijke wedstrijd telt mee voor de ORC competitie. Maar er zijn ook banen voor SW klassen. Afhankelijk van de klasse zijn er up en down of lange banen. Het walprogramma is minstens zo ambitieus en zo is het ook voor de toeschouwers een onvergetelijk evenement.

Valkenfestival
In het najaar wordt er op de Loosdrechtse Plassen in Valken gestreden om de Gouden peddel. Zeilers van Flevomare nemen het om tegen die van Zeilvereniging het Y.

Pampusregatta
Samen met zeilvereniging het Y en zeilvereniging Naarden organiseert Flevomare de Pampus regatta. Een wedstrijdserie in het najaar voor zeilers uit de regio.

Seizoensafsluiting
In oktober wordt het zeilseizoen afgesloten met een borrel en buffet, dan wel feestavond. Ook worden dan de WAR uitgereikt. Alle leden en kinderen eten dan gezellig mee.


Jeugd
Voor de jeugd hebben we een samenwerking met Sail-Today, meer informatie http://www.sail-today.nl/. Flevomare geeft op de genoemde prijzen van Sail-Today kortingen die op kunnen lopen tot wel 30%. De gevorderde jeugdzeiler verwijzen we graag door naar het nieuwe jeugd topsportcentrum op de haven. (http://www.regattacentermuiderzand.nl/)

Wintercompetitie
Voor de bikkels die de kou willen trotseren zijn er op zondagen 2-wekelijkse winterwedstrijden, met een kleine pauze in januari en februari

Winterlezingen
Van november tot en met april is er eens per maand op een woensdagavond een lezing over een nautisch onderwerp.

Deze min of meer vaste agenda wordt ieder jaar geëvalueerd en aangepast. Suggesties zijn altijd welkom.

 


logobalk knowledgeplaza Marina Muiderzand Creative Skills George Kniest harbor-house Ship Shape X-Yachts lettenmeijer quantumsails YCM regatta center muiderzand