4 Uren van Flevomare

 

 

Zeilplezier voor het hele gezin!!! Dit jaar wordt begin mei de “4 uren van Flevomare” gehouden, waaraan alle ligplaatshouders van Marina Muiderzand en uiteraard Flevomareleden gratis kunnen deelnemen. Dit is een plezierig zeilevenement voor het gehele gezin. Lekker zeilen zonder kruisen. Je moet dan wel de juiste keuzes maken. Het is bij dit evenement namelijk de bedoeling dat u in 4 uur zoveel mogelijk mijlen vaart, maar je moet zelf je baan samenstellen uit een aantal rakken zoals omschreven in de wedstrijdbepalingen. Er wordt gezeild volgens SW handicap, die we gratis voor je berekenen.

Hieronder zie je een kaartje met de rakken. Je mag alle rakken twee keer varen en dat moet je ononderbroken doen. Je vaart natuurlijk het snelst als je halve wind vaart en dat is de truc van de puzzel en ook de mooiste koers om te varen. De start is om 12 uur en je moet proberen om precies om 16 uur te finishen. Ben je te vroeg dan kost je dat mijlen en ben je te laat dan worden er strafmijlen van jouw totaal afgetrokken. Er wordt zonder spinaker of gennaker gezeild.

Omdat het gezin centraal staat bij dit evenement geven kinderen een grotere kans op een goede klassering. Voor ieder kind t/m 12 jaar aan boord wordt jouw SW handicap 2% gunstiger!! Tevens is er voor alle kinderen in die leeftijd die de 4 uren volbrengen na afloop een medaille.

In het Regatta Center Muiderzand is om 10:30 uur een palaver met gratis koffie. Daarbij is er natuurlijk alle gelegenheid op informele basis kennis met andere deelnemers te maken en informatie uit te wisselen. Om ca. 17:30 uur is de prijsuitreiking.

flevomare icoon

Sponsoren