Met nog 4 wedstrijden te gaan, nadert de ontknoping van WAR 2019 en kan voorzichtig een eindbalans worden opgemaakt. In alle 3 de klassen is de eindwinnaar nagenoeg bekend.

In de ORC-1 is de Fun-X niet meer in te halen. Lukt het hun prima seizoen af te sluiten met nog 3 overwinningen? Dan komen ze op een unieke score van 12 punten. Op dit moment staat de SiX-pack op een 2eplaats met 28 punten, gevolgd door The Fox met 33 punten. Wanneer echter de Decatur nog minimaal 3 wedstrijden meevaart en daarin Top-3 scores haalt, wat niet onmogelijk moet worden geacht, kunnen ze misschien een bedreiging vormen voor The Fox.

De J-Power is de grote titelkandidaat met 19 punten. Alleen wanneer de Tri-Eau of de White Hawk (beiden 23 punten) alle 4 de laatste wedstrijden winnen en de J-Power niet hoger dan een 3eplaats scoort, is het mogelijk op gelijke hoogte te komen. Dit lijkt een onwaarschijnlijk scenario. De Mare, nu 4e, solliciteert met haar 4 overwinningen duidelijk naar een plek in de ORC-1 in 2020.

In de SW-klasse staat de Hatse Flatse met 15 punten fier op kop. Ook zij kunnen de ultieme score van 12 punten bereiken wanneer ze nog 3 overwinningen zouden behalen. Jos Abbo die voor het eerst met zijn d’ Allegro meevaart staat op een mooie 2eplaats. De 3eplaats is nu nog in handen van de King van Tim van den Heuvel. Echter hier kunnen theoretisch nog 4 boten roet in het eten gooien. Zij moeten dan wel allemaal de laatste 4 wedstrijden nog meevaren en top-5 klassementen varen. Het betreft de Outlaw, French Connection, Bolocan en Ruach.

Het kan soms raar lopen.

Let wel: deze eindklasseringen zijn VOORLOPIG. Protesten en startschepen vergoeding moeten nog verwerkt worden.

De uitreiking vindt plaats op 6 oktober a.s. Nadere mededelingen hieromtrent volgen (uiteraard).

flevomare icoon

Sponsoren