Flevomare logo
Valken festival

Flevomare veroverd Gouden Peddel

Al een aantal jaren waren het aantal deelnemers vanuit Flevomare te gering om het tegen de overmacht van zeilvereniging Het Y op te nemen.  Hoewel het individuele klassement bijna altijd werd aangevoerd door de Moshulu of Tri-eau ging de Gouden Peddel steeds weer naar Het Y omdat zij met twee keer zoveel deelnemers hadden ingeschreven. Niet dit jaar, want doordat het evenement een week was vervroegd konden meer Flevomare zeilers meedoen (8 tegenover 10 van Het Y). Ook dit keer weer veel recreatieve zeilers. Joop van Rijn had twee valken gehuurd en liet zijn beide dochters sturen, terwijl pap en mam aan de fok hun best deden. Daarbij was het fantastisch weer met continue een goed windje om de valken aan het lopen te houden.

De eerste wedstrijd ging Team Adobe er als een speer vandoor, maar de Tri-eau Uno wist hem toch nog in te halen. Dat Team Adobe een geduchte tegenstander is bewezen ze ook in de tweede wedstrijd. Ook hier voeren ze weer voorin, maar Tri-eau Uno wist ze voor te blijven. Lange tijd voer Messink voorop, maar door een foute boeironding kwamen ze op de derde plaats te liggen. Uiteindelijk werd de Tri-eau Uno weer eerste, Messink tweede en Team Adobe derde, na een zeer spannende wedstrijd.

Uitslag


 

logobalk regatta center muiderzand Marina Muiderzand Creative Skills George Kniest Voor Pampus Ship Shape X-Yachts lettenmeijer 12bft Sail Loft Sail Loft North Sails