Flevomare logo
 

Wat maakt de Schuttevaerrace zo bijzonder?

Wat maakt de Schuttevaerrace bijzonder? Is dat wedstrijdzeilen op het Wad? Met bijna altijd stroom tegen? Of is het de combinatie van zeilen, fietsen en hardlopen? Of omdat het een van de zwaarste wedstrijden in Nederland is. Van de Flevomareleden hebben Gotcha(2) Sixpack, Swell, Moshulu, Bubbels, Wendelin verschillende keren deelgenomen.

Onze secretaris Olivier Verhaar neemt sinds 2001 deel en vertelt over strandingen, tweede plekken en een enkele overwinning. Stroming, geulen geven het wedstrijdzeilen op het Wad een extra dimensie. Hoe lees je het water? Hoe houd je rekening met de stroom? Olivier laat zien dat je in konvooi over het Wad hoeft te varen.

Omdat de Schuttevaerrace om teamwerk draait, is ook Ben van Oeveren van de partij. Hij heeft een aantal keren de looptrajecten afgelegd en vertelt hoe je zo’n wedstrijd vanuit een ander discipline beleefd. Hoe bereid je je voor? Waar vind je lopers en fietsers. Maar vooral wat zijn tips voor zeilers bij het starttraject.

De Schuttevaerrace is sinds 1983 dé krachtmeting voor zeilers, hardlopers en fietsers. Een spannende strijd waarbij het zeil-, loop- en fietsonderdeel elkaar afwisselen in race vanaf de start in Stavoren via Texel, Vlieland, Harlingen en Terschelling naar de finish in Stavoren.

Ben je geïnteresseerd als mogelijke deelnemer of wil je alleen de “Ins and Outs” horen van dit bijzondere evenement, dan ben je van harte welkom. Uiteraard zijn ook je potentiële bemanningsleden uit de andere disciplines (loper/fietser) welkom.


 

logobalk knowledgeplaza Marina Muiderzand Creative Skills George Kniest harbor-house Ship Shape X-Yachts lettenmeijer quantumsails YCM regatta center muiderzand