Flevomare Nieuws maart 2019

Opmaak niet goed? Klik hier voor de webversie

 

 

 

 

Let op: ALV verplaatst naar maandag 18 maart

 

Vanwege persoonlijke omstandigheden van een van de bestuursleden wordt de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV) verplaatst van 13 maart naar MAANDAG 18 maart.
De uitnodiging en bij de vergadering horende stukken zijn hieronder te downloaden.
De avond wordt gehouden in het Regatta Center Muiderzand en begint om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.
Na afloop van de ALV zal Olivier Verhaar een presentatie houden over de Schuttevaerrace. Meer info over deze bijzondere wedstrijd hieronder.
Ben je alleen geïnteresseerd in de presentatie? Deze begint om circa 20.15 uur, na afloop van de ALV.

 

 

 

Wat maakt de Schuttevaerrace zo bijzonder?

 

Wat maakt de Schuttevaerrace bijzonder? Is dat wedstrijdzeilen op het Wad? Met bijna altijd stroom tegen? Of is het de combinatie van zeilen, fietsen en hardlopen? Of omdat het een van de zwaarste wedstrijden in Nederland is. Van de Flevomareleden hebben Gotcha(2)  Sixpack, Swell, Moshulu, Bubbels, Wendelin verschillende keren deelgenomen. 

Onze secretaris Olivier Verhaar neemt sinds 2001 deel en vertelt over strandingen, tweede plekken en een enkele overwinning. Stroming, geulen geven het wedstrijdzeilen op het Wad een extra dimensie. Hoe lees je het water? Hoe houd je rekening met de stroom? Olivier laat zien dat je niet in konvooi over het Wad hoeft te varen.

Omdat de Schuttevaerrace om teamwerk draait, is ook Ben van Oeveren van de partij. Hij heeft een aantal keren de looptrajecten afgelegd en vertelt hoe je zo’n wedstrijd vanuit een ander discipline beleefd. Hoe bereid je je voor? Waar vind je lopers en fietsers. Maar vooral wat zijn tips voor zeilers bij het starttraject.

De Schuttevaerrace is sinds 1983 dé krachtmeting voor zeilers, hardlopers en fietsers. Een spannende strijd waarbij het zeil-, loop- en fietsonderdeel elkaar afwisselen in race vanaf de start in Stavoren via Texel, Vlieland, Harlingen en Terschelling naar de finish in Stavoren.

Ben je geïnteresseerd als mogelijke deelnemer of wil je alleen de “Ins and Outs” horen van dit bijzondere evenement, dan ben je van harte welkom. Uiteraard zijn ook je potentiële bemanningsleden uit de andere disciplines (loper/fietser) welkom.

 

 

Inschrijven WAR 2019

 

In de loop van maart zal onze nieuwe website "de lucht in gaan". Wij zullen hier in de volgende Nieuwsbrief aandacht aan besteden. Echter inschrijven voor de WAR 2019 gaat vooralsnog via de "oude" site. Je kunt doen via de link hieronder.

 

 

 

Goed voorbereid naar de WAR 2019! 
Ken jij alle regels van het wedstrijdzeilen???

 

Bij de WAR-ming Up op 3 april zal internationaal umpire Jos Spijkerman ons weer meenemen in de wereld van de regels van het wedstrijdzeilen. 
Een niet onbelangrijke voorwaarde om deel te kunnen nemen aan onze WAR.
Dus noteer deze datum alvast in je agenda. 

Je kunt thuis ook alvast gaan oefenen met de Watersportest van het Watersportverbond.
Ga naar  www.watersporttest.nl en log in met de volgende gegevens:

Gebruikersnaam: je relatienummer bij het Watersportverbond aangevuld met nullen (in totaal bestaat je gebruikersnaam uit 10 cijfers)
Wachtwoord: changeme (dit wachtwoord moet je wijzigen wanneer je voor de eerste keer inlogt)


 


 

Wanneer je de test met goed gevolg volbracht hebt, kun je met een gerust hart de WAR ingaan.

 

 


Rondje Noord-Holland 2019

Flevomareleden zijn van harte welkom

 

De Roei- en Zeilvereniging "Naarden" organiseert van woensdag 29 mei tot/met zondag 2 juni haar jaarlijkse "Rondje Noord-Holland". De tocht gaat van Naarden-IJmuiden-Oudeschild-Harlingen-Enkhuizen-Naarden. Afhankelijk van het weer en de wind zal links- of rechts om worden gevaren. alle informatie vind je in onderstaande link. 

 

 

 

Agenda

 

Zondag 10 maart
12:00 uur 6e WinterWedstrijd

Maandag 18 maart
19.30 uur Winter Reunie
ALV en lezing Schuttevaerrace

Zondag 24 maart
12:00 uur 7e WinterWedstrijd

Woensdag 3 april 
19:30 uur WAR-ming Up met Jos Spijkerman

Zondag 7 april
12:00 uur 8e WinterWedstrijd

Woensdag 10 april 
19:30 uur 1e WAR

Woensdag 17 april 
19:30 uur 2e WAR

Woensdag 24 april 
19:30 uur 3e WAR