Flevomare Nieuws Mei 2018

 

 

 

Almere Regatta: 2 en 3 juni. We rekenen op jullie!!!

 

Up/Down of Langebaan: voor elk wat wils.

 

Het is al weer de 8e editie van de Almere Regatta. Naast onze WAR het belangrijkste evenement wat er jaarlijks georganiseerd wordt vanuit Flevomare. Daarom deze extra oproep om hierbij aanwezig te zijn. We hebben voor elk wat wils.

Een Up/Down baan voor de "echte" wedstrijdzeilers en een Langebaan om op een meer relaxte manier een wedstrijdje te varen, welke vergelijkbaar is met onze Woensdagavondwedstrijden.

Uiteraard ontbreekt ook een ontspannen walprogramma niet aan het eind van de eerste zeildag. hieronder lees je meer gedetailleerde informatie en kun je via onderstaand link direct naar het inschrijfformulier.

 

Up/Down Baan
We leggen een Up/down baan uit voor: ORC 1 t/m 3, J-109, J-80, Kwarttonners en FF-65. 

Langebaan
Op de Langebaan kun je inschrijven voor de X-Yachts Family Class (uiteraard alleen voor X-Yachts). Bavaria eigenaren kunnen inschrijven voor de Jansma Bavaria Bokaal. Heb je geen X-Yacht of Bavaria en wil je toch ontspannen een Langebaanwedstrijd varen: schrijf dan in in de SW-klasse.

Voor de Langebaan heb je geen meetbrief nodig, kun je kiezen of je wel of niet met spinnaker gaat varen. Een ideale gelegenheid om met je familie en/of vrienden de sfeer van de Almere Regatta proeven.

Inschrijven voor 1 dag is ook mogelijk!

Op de wal
Naast alle activiteiten op het water, zal voor de zeilers ook een walprogramma niet ontbreken!!

Flevomareborrel
Voor alle deelnemers is er op zaterdagmiddag vanaf 5 uur de Flevomareborrel. Een happy hour met wat snacks, ideaal om met je bemanning en je mede-zeilers de ervaringen van de dag te delen.

Buffet
Restaurant Harbor House bereidt een speciaal "all you can eat" buffet samen. En dat voor slechts €20 per persoon. Wel even opgeven bij de inschrijving!!

Feest met "the Billy's
Wie er de vorige editie bij was, weet hoe gezellig het was in de feesttent met de The Billy's. Wegens succes geprolongeerd!!

 

 

 

Zondag 10 juni: 4 Uren Flevomare

 

Op zondag 10 juni wordt traditionele “4 uren van Flevomare” gehouden, waaraan naast Flevomareleden ook alle ligplaatshouders van Marina Muiderzand gratis kunnen deelnemen.
Dit is een plezierig en ontspannen zeilevenement voor het gehele gezin. Lekker zeilen zonder schuingaan en kruisen. U moet dan wel de juiste keuzes maken.

Het is bij dit evenement namelijk de bedoeling dat u in 4 uur zoveel mogelijk mijlen vaart, maar u moet zelf uw baan samenstellen uit een aantal rakken zoals omschreven in de wedstrijdbepalingen. Er wordt gezeild volgens SW handicap, die we gratis voor u berekenen. Klik voor meer informatie en inschrijven op onderstaande link.

 

 

 

10 mei VPAK Toertocht naar Terschelling

 

De Voor Pampus (Nu Harbor House, Muiderzand) naar Het Amsterdamsche Koffijhuis (West–Terschelling) zeiltocht is ontstaan uit de vele bezoeken van de organisator(en) aan beide horeca gelegenheden en de uitdaging om zonder tussenstop beide gelegenheden in een dag te bezoeken. De enige stops die er zijn, zijn de sluisschuttingen, bij Enkhuizen en Kornwerd. 


De tocht wordt alleen onderbroken als de wind boven 7 bft. is (uiteraard bepaald de schipper te allen tijde of er gevaren wordt of niet) of als hij te zwak is om op tijd het tij bij Kornwerderzand (10 mei: hoog water Kornwerderzand 17:30) te halen. Dan wordt de tocht afgebroken bij Makkum. Aan de tocht is geen wedstrijdelement verbonden. 


Wel wordt verwacht dat het eerst binnenkomende schip, het eerste drankje aan de 2-de binnenkomer doneert, zo ook 2 aan 3 enz.

Marifoongebruik onderling tijdens de tocht kanaal 13, eventuele mededelingen zullen via kanaal 13 aan de deelnemers worden verstrekt. Uitluisteren VC IJsselmeer kanaal 1, Waddenzee VC Brandaris kanaal 2.
 

LET OP! Op vrijdag wordt de HT roeirace gehouden. Hierdoor zal de haven van West Terschelling enige uren gestremd zijn. Waarschijnlijk heeft de volgende dag doorvaren dus geen zin, aangezien de haven van West dan vol is.

 

 

Agenda

 

Mei

Woensdag 2 mei 2018, 19:30 uur
4e WoensdagAvondWedstrijd

Maandag 7 mei 2018, 18:30 uur
Start trainingen J/70

Woensdag 9 mei 2018, 19:30 uur
5e WoensdagAvondWedstrijd

Donderdag 10 mei 2018
VPAK vertrek uit Muiderzand

Woensdag 16 mei 2018, 19:30 uur
6e WoensdagAvondWedstrijd

Woensdag 23 mei 2018, 19:30 uur
7e WoensdagAvondWedstrijd

Woensdag 30 mei 2018, 19:30 uur
8e WoensdagAvondWedstrijd

Juni

Zaterdag 2 juni 2018 Almere Regatta
Zondag 3 juni 2018 Almere Regatta

Woensdag 6 juni 2018, 19:30 uur
9e WoensdagAvondWedstrijd

Zondag 10 juni 2018
4 uren van Flevomare en BBQ  

Woensdag 13 juni 2018, 19:30 uur
10e WoensdagAvondWedstrijd

Woensdag 20 juni 2018, 19:30 uur
11e WoensdagAvondWedstrijd

Woensdag 27 juni 2018, 19:30 uur
12e WoensdagAvondWedstrijd