Flevomare Nieuws januari 2019

Opmaak niet goed? Klik hier voor de webversie

 

 

 

Voortvarend het nieuwe (zeil)jaar 2019 in!!

 

 

16 januari Nieuwjaarsborrel en Winter Reunie 

 

Woensdag 16 januari:  de traditionele Nieuwjaarsborrel in het Regatta Center Muiderzand. Michael Kortbeek (van de MaX) zal een presentatie geven van zijn reis naar Noorwegen. Prachtige plaatjes ondersteund met een mooi verhaal!!

 

 

Contributie 2019

 

Medio januari zal de contributie voor 2019 via de automatische incasso weer worden afgeschreven. Degenen die hun contributie niet via het automatische incassosysteem betalen, kunnen rond die periode een factuur via de mail verwachten.

 

 

Ken jij alle regels van het wedstrijdzeilen???

 

Als je aan zeilwedstrijden deelneemt, dus ook onze eigen WAR, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de regels.
Het Waterpsortverbond heeft daarom een online interactieve reglementscursus gemaakt. Op www.watersporttest.nl worden met behulp van animaties en bewegende beelden de belangrijkste regels en beperkingen behandeld. Aan de tests zijn onlangs 200 nieuwe vragen toegevoegd. 
De cursus is zo opgezet dat het voor zowel de beginnende als de gevorderde wedstrijdzeiler informatief, leerzaam en bovenal leuk is om te volgen.
De vragen zijn tevens goed te gebruiken door trainers en instructeurs, al dan niet in groepsverband, bij het opleiden en trainen van beginnende en gevorderde wedstrijdzeilers.
Het Watersportverbond stelt deze cursus gratis ter beschikking aan wedstrijdlicentiehouders en race officials. Veel watersporters hebben inmiddels een account aangemaakt.

Als je dat nog niet hebt, gedaan kan dat door op www.watersporttest.nl in te loggen met de volgende gegevens:
Gebruikersnaam: je relatienummer bij het Watersportverbond aangevuld met nullen (in totaal bestaat je gebruikersnaam uit 10 cijfers)
Wachtwoord: changeme (dit wachtwoord moet je wijzigen wanneer je voor de eerste keer inlogt)


 


 

Wanneer je de test met goed gevolg volbracht hebt, kun je met een gerust hart de WAR ingaan. Eventuele overgebleven vragen kun je voorleggen bij de WAR-ming Up op 3 april aan Jos Spijkerman.

 

 

13 februari: Optimalisatie van boot en tuigage 

 

Zeilmaker en professioneel zeiler Tom van der Vecht neemt je mee in de wereld van optimalisatie van boot, tuigage en zeilen.
Hoe gaat het er op een wedstrijdboot aan toe en wat is daarvan toe te passen op je eigen schip? 
Net iets eerder rond de bovenboei? Voor de wedstrijdzeiler zijn er simpel stappen te maken om makkelijk hard te varen.
Lessen uit het wedstrijdzeilen zijn prima toepasbaar voor het toerzeilen. Sterker nog met een paar kleine tips en trucs neemt het plezier en comfort aan boord enorm toe en laten we nou eerlijk zijn; wil niet iedereen eerder dan zijn buurman in de haven liggen?Deze presentatie wordt ons aangeboden door onze sponsor Quantum Sails Nederland.

 

 


Rondje Noord-Holland 2019

Flevomareleden zijn van harte welkom

 

De Roei- en Zeilvereniging "Naarden" organiseert van woensdag 29 mei tot/met zondag 2 juni haar jaarlijkse "Rondje Noord-Holland". De tocht gaat van Naarden-IJmuiden-Oudeschild-Harlingen-Enkhuizen-Naarden. Afhankelijk van het weer en de wind zal links- of rechts om worden gevaren. alle informatie vind je in onderstaande link. 

 

 

 

Agenda

 

Woensdag 16 januari
19.30 uur Nieuwjaarsreceptie en
lezing reis Noorwegen

Woensdag 13 februari
19:30 uur Winter Reünie
Zeiltrim 

Zondag 10 maart
12:00 uur 6e WinterWedstrijd

Woensdag 13 maart
19.30 uur Winter Reunie
ALV en lezing Schuttevaerrace

Zondag 10 maart
12:00 uur 7e WinterWedstrijd