Flevomare Nieuws Februari 2018

Opmaak niet goed? Klik hier voor de webversie

 

 

 

7 Februari Winter Reunie

 

Sander van Doorn en zijn ervaringen tijdens de

Mini-Transat 2017

 

Flevomare-lid Sander van Doorn voltooide de MiniTransat 2017 in 17 dagen, 9 uur, 53 minuten en 20 seconden met een gemiddelde snelheid van 7.04 knopen. De Mini Transat wordt gezien als de ultieme test voor solo zeilers: De grootste race voor de kleinste bootjes.

De MiniTransit is maar liefst 4000 mijl (dit jaar met een tussenstop op Las Palmas) van Frankrijk naar Martinique, solo over de Atlantische Oceaan in een 6,50 meter lange boot. 

Op 7 februari vertelt hij zijn verhaal aan geïnteresseerden in Regatta Center Muiderzand. Wil je er bij bij zijn? Inloop vanaf 19.00 uur. We beginnen om 19.30 uur. I.v.m. de voorbereidingen willen we graag dat je je aanmeldt, via onderstaande link.

 

 

 

 

4 Maart Winterwijdstrijd

 

Winterwedstrijden 2017/2018

 

Op zondag 4 maart herstarten we de Winterwedstrijden serie 2017/2018. Daarna nog wedstrijden op 18 maart en maandag 2 april (2e paasdag).

In de tussenstand staat de White Hawk (Sybout Hiemstra) boven aan. Gevolgd door de Kapriool (Olav Groenendijk) en Nord (Ubbo Neisingh).

De prijsuitreiking is op woensdag op 18 april na de WAR in Regatta Center Muiderzand. 

Dus zet hem nu vast in je agenda:

Eerstvolgende winterwedstrijd op 4 maart a.s.

 

 

14 Maart WinterReünie

 

Winter Reünie en Algemene Ledenvergadering

 

Woensdag 14 maart zal Rien van Zwienen komen vertellen over zijn reis naar de Oostzee in 2017. Voorafgaande hieraan houden we onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. De bijbehorende uitnodiging en stukken ontvangen jullie uiterlijk 6 maart.

 

 

11 April WAR

 

Woensdag Avond Regatta 2018

 

Op woensdagavond 11 april start al weer de WAR 2018. De wedstrijdbepalingen zijn bijna klaar, evenals de banenkaarten. Wat nu al te melden valt, is dat wanneer de waterplanten tot overlast dreigen te gaan worden, we weer gaan uitwijken naar de zg. "wiervrije banen". 
Omdat het uitleggen van de wiervrije banen extra kosten met zich meebrengt, is besloten het inschrijfgeld te verhogen naar €55. 
Inschrijven is al mogelijk. Gebruik hiervoor onderstaande link.

 

 

 

BEMANNINGSLID worden?

 

Tijdens de WAR komen veel bemanningsleden na afloop van de wedstrijd met hun schipper naar het Regatta Center om onder het genot van een drankje en bitterballen de wedstrijd te "evalueren", bij te kletsen en de uitslag te horen.

 

Op dat moment ben je onderdeel van het verenigingsgebeuren van Flevomare. Het bestuur nodigt deze mensen uit om voor slechts € 30,- per jaar lid te worden van Flevomare. Je krijgt dan een slagboompas voor de woensdagavond (gedurende de periode van de WAR) en hoef je dus niet meer helemaal het haventerrein over te lopen, terug naar de parkeerplaats. Daarnaast mag je gratis deelnemen aan alle andere verenigingsactiviteiten, tenzij voor een bepaalde activiteit anders vermeld.

 

 

 

Agenda

 

Woensdag 7 februari
Winter Reunie
19.30 uur Regatta Center Muiderzand

Zondag 4 maart
5e Winterwedstrijd 12.00 uur


Woensdag 14 maart
Winter Reunie/Jaarvergadering
19.30 uur Regatta Center Muiderzand

Zondag 18 maart
6e Winterwedstrijd 12.00 uur

Maandag 2 april (2e paasdag)
7e Winterwedstrijd 12.00 uur

Woensdag 4 april
WARming-up
19.30 uur Regatta Center Muiderzand

Woensdag 11 april
1e WoensdagAvondWedstrijd