Flevomare logo


WAR 9 en 10.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de WAR: 2 wedstrijden op één avond. Woensdag avond 6 juni verschenen 39 schepen aan de start van de WAR resp. 17 in de ORC-1, 14 boten en in ORC-2 en 8 in de SW-klasse. Deze keer voor een Up / down baan. Vanwege de noordelijke wind werd het startschip – voor deze gelegenheid de sleepboot Geertruida van Jan Smit bij Muiden neergelegd. Eddy Chevallier legde met zijn RIB zowel de bovenboei als de pin-end uit.

Een mooie redelijk constante wind van 13 knopen (met wat uitschieters naar 18 knopen) die later iets af nam. Geen wier vanwege het diepe water. Vanwege het grote aantal boten in de beide ORC-klassen was het dringen geblazen bij de start, zeker bij de eerste wedstrijd. Reden voor wedstrijdleider Leo van Raam om de pin-end vóór de tweede start wat te verlengen. De top-4 bij de ORC-1 bij beide wedstrijden was hetzelfde: 1. Fun-X; 2. Decatur; 3. Moshulu en 4. The Fox. Allen boten die hun sporen wel verdiend hebben in de nationale ORC-wedstrijden. De White Hawk won beide wedstrijden in de ORC-2, voor de Wild Romance. Plaats 3 in wedstrijd 1 was voor de Voyager en bij de 2e wedstrijd pakte de Jelle de 3e plek. Bij de SW-klasse was de uitslag in wedstrijd 1 totaal verschillend van wedstrijd 2. Winnaars waren resp. Goura Victoria en French Connection.

Naast veel positieve geluiden waren er ook een aantal sceptici, die de drukte bij de start wel erg indrukwekkend vonden, waarbij dankzij goed zeemanschap van een aantal schippers aanvaringen voorkomen werden.

Dat de uitslagenverwerking nu 2 keer zoveel tijd kost, werd voor lief genomen. Volgende week nog zo’n serie.


De volledige uitslag : http://www.flevomare.nl/uitslag.php.


logobalk knowledgeplaza Marina Muiderzand Creative Skills George Kniest harbor-house Ship Shape X-Yachts lettenmeijer quantumsails YCM regatta center muiderzand