Flevomare logo


WAR 24.

De laatste WAR van 2018 kende weer een record aantal van bijna 40 boten. Onduidelijke finishlijsten zorgden voor wat problemen bij de uitslagenverwerking met name in de ORC-1. Echter de (voorlopige) klassementen kunnen worden opgemaakt. De laatste wedstrijd was voor de ORC 1 en 2 zeker belangrijk. Weliswaar was de Decatur al zeker van de overwinning in de ORC-1, maar om de andere 2 podiumplaatsen waren nog 3 boten in de race, nl. Fun-X, The Fox en Moshulu. In de ORC-2 was het nog spannender. Daar strijden nog 4 boten om de eindzege, te weten Tri-Eau, J-Power, White Hawk en Voyager.

De overwinning in de ORC-1 met naar schatting 14 boten ging naar de FunX, gevolgd door de Moshulu en Team Sailselect. De Decatur werd 4e, maar de overwinning in de ORC-1 was zoals gezegd al zeker. Fun-X pakte de 2e plek en The Fox wordt 3e.

Van de 16 boten in de ORC-2 was de White Hawk de snelste, gevolgd door resp. de Tri-Eau en Team E-motion. De J-Power werd 4e en Voyager plaats 5. In het voorlopige eindklassement staat de Tri-Eau nog op plaats 1, maar met de startschepenvergoeding die de J-Power nog krijgt, zal zij waarschijnlijk net voor de Tri-Eau eindigen. De White Hawk stelde met haar overwinning in deze race de 3e plek veilig.

In de SW-klasse (8 boten) pakte de Goura Victoria de 14e overwinning van dit seizoen. Een prima 2e plaats voor de Persuit en French Connection op plaats 3. Hier bestaat het voorlopige eindklassement uit: 1. Goura Victoria, 2. French Connection en 3. Nord.

Op 23 september zullen na de eerste winterwedstrijd (!) tijdens de seizoensafsluiting de kampioenen van de WAR2018 gehuldigd worden. Dan zijn alle protesten behandeld en is de startschepenvergoeding verwerkt. Meer informatie hierover op onze site www.flevomare.nl.


De volledige uitslag : http://www.flevomare.nl/uitslag.php.


logobalk knowledgeplaza Marina Muiderzand Creative Skills George Kniest harbor-house Ship Shape X-Yachts lettenmeijer quantumsails YCM regatta center muiderzand