Flevomare logo


WAR 21 (30 augustus 2017): een heftig avondje.

Toch weer een kleine 30 boten die de krachtige NNO 6-7 Bft trotseerden om de wekelijkse WAR te varen. De een na laatste al weer dit jaar. Niet alle gestarte boten kwamen voor in de uitslag. Wel was iedereen binnen anderhalf uur gefinisht.
Het toch wel heftige weertje zorgde op een aantal boten voor wat glijpartijen, blauwe plekken en natte pakken (en soms erdoorheen).

De Decatur heeft met een mooie overwinning in de ORC-1 (7 boten) de eindoverwinning een flink stuk dichterbij gebracht. The Fox werd tweede met Team SailSelect op plaats drie. De andere concurrenten voor de eindzege in deze klasse (Fun-X en SiXpack) werden resp. 4e en 5e en verbeterden hun klassement niet.

Door hun 2e plaats is de Moshulu zeker van de eindoverwinning in de ORC-2. De overwinning ging naar de HeXsenketel, die zich hiermee in een keer mengde in de strijd om plaats drie, samen met de White Hawk en Tri-Eau. Een mooie 3e plek was er voor de Resumee, die het in deze omstandigheden prima naar de zin leek te hebben.

In de SW-klasse was de Salteezer de enige deelnemende boot.

De volledige uitslag van WAR 20: http://www.flevomare.nl/uitslag.php.

Het (voorlopige) klassement vind je op: http://www.flevomare.nl/klassement.php


logobalk knowledgeplaza Marina Muiderzand Creative Skills George Kniest harbor-house Ship Shape X-Yachts lettenmeijer 12bft quantumsails YCM regatta center muiderzand