Flevomare logo


WAR 13.

Een prachtige zomeravond met een ZZW 5 Bft, 35 boten aan de start en een baan zonder waterplanten. Wel een beetje druk, zeker na de start nabij de IJM14, waar maar een ruimte van 100 meter is om rond de boei te varen. Bij de ORC-1 liepen daardoor een aantal boten vast. Gelukkig zonder schade en iedereen kon op eigen kracht weer loskomen.

Team SailSelect was de snelste van de 16 boten in de ORC-1, gevolgd door de Fun-X en de Popcorn. Twaalf boten in de ORC-2, waar de J-Power haar 5e overwinning pakte. Een prima 2e plek voor Team-E-motion, ondanks een wapperende spinnaker, met de Jelle op plaats 3.

In de SW-klasse heerste bij de start enige verwarring doordat het startschip deze klasse abusievelijk aanriep op de starttijd van de ORC-2. Een aantal boten uit de SW-klasse schijnt daardoor tegelijk met de ORC-2 vertrokken te zijn. Het is bij het opmaken van dit verslag niet bekend of dit verwerkt is in de uitslag.

In ieder geval was de Goura Victoria voor de 5e keer de snelste. Met vooralsnog de Hatse Flatse en d’Allegra op de plaatsen 2 en 3.


De volledige uitslag : http://www.flevomare.nl/uitslag.php.


logobalk knowledgeplaza Marina Muiderzand Creative Skills George Kniest harbor-house Ship Shape X-Yachts lettenmeijer quantumsails YCM regatta center muiderzand