Flevomare logo


De eerste WAR 2018: Moshulu wint verrassend de ORC-1.

Een mooi veld van 24 boten aan de start bij de eerste WoensdagAvond Regatta (WAR). Een vlagerige 4 Bf met uitschieters boven de 20 knopen en een korte baan. Zie hier de ingrediënten voor deze woensdagavond.

In de ORC-1 (met 8 boten aan de start) is de Moshulu een nieuwkomer. Schipper Ronald Lettenmeijer zoekt na een aantal jaren vooraan gestreden te hebben in de ORC-2 nieuwe uitdagingen. Met direct een eerste plaats heeft hij zijn visitekaartje afgegeven. Een prima 2e plek was er voor de Sea’s Out (Fedde Andela). 3e werd The fox van Victor Lendering.

Een mooi startveld van 11 boten in de ORC-2 met een mix van een aantal kleinere boten van 20-25 ft allen varend met een genaker en een groep van 30-37 ft veelal varend met een spinaker. Winnaars waren in dit geval de J-Power (een J-70 van Hizkia Loggers) en de Voyager (een Laser SB20) van Willem Stam. De White Hawk van Sybout Hiemstra finishte als eerste “grote” boot als derde.

In de SW-klasse zijn 5 boten gestart. De Tuulikki (Niels Ruigrok) was winnaar voor resp. French Connection (Robert Ohm) en de Nord (Ubbo Neisingh).

Nog niet alle handicapfactoren zijn bekend, dus deze uitslag is de “voorlopige” uitslag.

De volledige uitslag : http://www.flevomare.nl/uitslag.php.

 

 

 


logobalk knowledgeplaza Marina Muiderzand Creative Skills George Kniest harbor-house Ship Shape X-Yachts lettenmeijer quantumsails YCM regatta center muiderzand