Flevomare logo


WAR 20.

Het kon weer niet op: een prachtige zeilavond: zon, wind en een mooie baan.

Van de 6 boten in de ORC-1 was de Moshulu de snelste, gevolgd door de Decatur, en The Fox. De Onyx kon na te zijn vastgelopen in de omgeving van de IJM14 een goede klassering vergeten.

In de ORC-2 kwamen 9 boten aan de start. De Jelle en Team E-motion namen vanaf het begin de leiding en maakten er een mooie onderling strijd van, welke gewonnen werd door de Jelle (line-honours). De overwinning ging echter naar de Tri-Eau (nu 3 op een rij), gevolgd door resp. de Jelle en de E-motion.

Slechts 2 boten aan de start in de SW-klasse met Goura Victoria op 1 en de Bacchus op 2.

Voor het klassement is het in de beide ORC-klassen met nog 4 wedstijden te gaan reuze spannend aan het worden. Bij de ORC-1 lijken de podiumplekken te gaan naar resp. The Fox, Moshulu, Decatur en Fun-X. Ze staan onderling op 5 punten van elkaar.

Bij de ORC-2 staat op dit moment de Tri-Eau bovenaan, gevolgd door de White Hawk en de J-Power. De enige die zich hier nog bij of tussen kan voegen is de Voyager, mits zij nog een top-3 plaats weten te varen.

De Goura Victoria is (bijna) zeker van de overwinning in de SW-klasse met de French Connection op de 2e plaats. De strijd om plaats 3 is nog enigszins open met de Hatse Flatse en Nord als voornaamste kanshebbers.


De volledige uitslag : http://www.flevomare.nl/uitslag.php.


logobalk knowledgeplaza Marina Muiderzand Creative Skills George Kniest harbor-house Ship Shape X-Yachts lettenmeijer quantumsails YCM regatta center muiderzand